Investiții pentru creșterea calității vieții ialomițenilor

Știri, Comunicate

03.10.2019

Investiții pentru creșterea calității vieții ialomițenilor:

Grădiniță modernizată și sistem de iluminare refăcut în localitățile Munteni Buzău și Săveni

            Astăzi, în Foaierul Sălii de Festivități Europa a Consiliului Județean Ialomița, au fost semnate de către președintele Consiliului Județean, Victor Moraru, și reprezentanții comunelor Munteni Buzău și Săveni, domnul viceprimar Viorel Dumitru și doamna primar Mariana Daniela Drăgoi, alte două contracte de finanțare în valoare de 566.046,43 lei. Investițiile vor fi asigurate prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, finanțată de Consiliul Județean Ialomița.

            ” Am semnat astăzi încă două contracte de finanțare pentru două proiecte pe care le consider extrem de importante pentru comunele Munteni Buzău și Săveni. Copiii din Munteni Buzău vor merge cu mai multă plăcere la grădiniță, după modernizare, iar cetățenii din Săveni se vor bucura de un sistem modern de iluminare, care nu poate decât să ofere mai multă siguranță. Programul Județean de Dezvoltare Locală al ADI finanțată de Consiliul Județean Ialomița oferă finanțare, printr-o competiție corectă, pentru toți primarii care vor să schimbe în bine comunitatea. Asta este, pe scurt, filozofia acestui program”, a declarat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Astfel:

  • În Munteni Buzău se va moderniza în interior grădinița. Investiția totală are o valoare de 342.246, 43 lei, contribuția proprie a UAT-ului este de 142.246,43 lei, iar suma solicitată de la Consiliul Județean Ialomița prin ADI este de 200.000 lei. Proiectul vizează refacerea pardoselilor cu parchet lamelar și plăci ceramice, placarea pereților și aplicarea de lambriuri precum și refacerea tavanelor și dotarea sălilor de clasă cu mobilier, precum și alte modificări interioare.
  • În Săveni se va moderniza sistemul de iluminat public. Investiția totală are o valoare de 223.800 lei, contribuția proprie a UAT-ului este de 23.800 lei, iar suma solicitată de la Consiliul Județean Ialomița prin ADI este de 200.000 lei. Astfel, vor fi montate 116 corpuri de iluminat stradal tip LED în sat Frățilești și 166 corpuri de iluminat stradal tip LED în Comuna Săveni.

 

Compartiment Mass Media

Telefon: 0243.230.200 int. 245

E-mail: cji@cicnet.ro