Concurs de istorie ialomițeană ,,Barbu Catargiu”, ediția a II-a

 

           Consiliul Județean Ialomița și Muzeul Județean Ialomița în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, organizează vineri, 7 decembrie 2012, orele 10:00, la sediul Muzeului Județean Ialomița, b-dul Matei Basarab, nr.30, ediția a II-a a concursului interșcolar pe teme de istorie județeană denumit Concurs de istorie ialomițeană ,,Barbu Catargiu”.

La concurs s-au înscris elevi ai liceelor ialomițene pasionați de trecutul istoric al județului Ialomița. Scopul acestui concurs este acela de a stimula interesul tinerilor pentru trecutul istoric şi dezvoltarea ataşamentului lor față de comunitatea din care fac parte. Este un prilej de a afla lucruri noi şi totdată o şansă de a-și consolida cunoştinţele, pentru ca această competiție are menirea  să încurajeze munca în echipă, participarea activă la cunoaşterea istoriei, culturii şi valorilor ialomițene.

Fiecare liceu poate participa cu echipaje formate din 3 elevi. Tematica concursului se grupează  pe două probe:

1.    Repere Arheologice și istorice

2.    Satul/Orașul meu

Probele vor consta în: test scris (întrebări cu dezvoltare de răspuns și grilă) și proba orală-prezentare pe suport electronic cu tema satul/orașul meu.

 

 

categoria articolului 

Știri, 2012