„Doina Bărăganului“ la Festivalul Internaţional de Folclor din Belgia

 

Participarea ansamblului folcloric „Doina Bărăganului“

la cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Wereldfolkloreade“ din Belgia

 

Ansamblul folcloric „Doina Bărăganului“ al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa a participat în perioada 8-13 mai la Festivalul internaţional de folclor „24th Wereldfolkloreade in Oostrozebeke“ din Belgia. La acest festival, desfăşurat sub egida CIOFF (Consiliul Internaţional de Organizare a Festivalurilor de Folclor) au fost invitate grupuri şi ansambluri folclorice din: Grecia, Paraguay, Indonezia, India, Polonia, Rusia, Senegal, Spania, Belgia. Invitaţia de participare a ansamblului „Doina Bărăganului“, care a reprezentat România, a venit din partea Primăriei oraşului Oostrozebeke.

La deschiderea oficială a festivalului au fost prezenţi guvernatorul provinciei Flandra de Vest, Carl Decaluwe, primarul oraşului, Jean-Marie Bonte şi adjunctul ambasadorului României în Belgia, Olivia Toderean.

Programul artistic susţinut de ansamblul ialomiţean a inclus cântece şi dansuri populare din toate zonele României. Recunoaşterea valorii sale a venit încă de la spectacolul de deschidere, evoluţia grupului fiind deosebit de apreciată de publicul numeros. Punctul culminant a fost spectacolul de gală, unde „Doina Bărăganului“ a prezentat un program ce a ridicat publicul în picioare, grupul din România fiind unanim recunoscut ca cel mai spectaculos dintre participanţi.

Festivalul a oferit, încă o dată, ansamblului folcloric „Doina Bărăganului“ prilejul de a promova pe plan internaţional tradiţiile şi obiceiurile populare româneşti.

 

categoria articolului 

Știri, 2013