ORA DE TEATRU

ORA DE TEATRU

CONSILIUL JUDEȚEAN IALOMIȚA  prin Centrul Cultural UNESCO ,,Ionel Perlea,, , în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Ialomița,  derulează Proiectul ,,ORA DE TEATRU,,.

Proiectul  este o pledoarie pentru actul de cultură și educație, prin care tânăra generație să-și descopere identitatea national-culturală și să inteleagă mai bine cine suntem ca națiune în contextul actual al globalizării.

In perioada 24 octombrie-30 noiembrie 2016, sub genericul ,,Cine suntem noi? ,,  actorii Liviu Manolache si Luiza Martinescu vor sustine pentru elevi  o oră  de dezbatere despre valorile culturii naționale având ca temă  câteva din capodoperele teatrale ale acestor personalități.

Ora de teatru - CARAGIALE  cuprinde câteva din schițele dramatrurgului dar și un moment de atelier teatral de improvizatie cu elevii.

Ora de teatru - ALECSANDRI cuprinde cateva din Cânticelele Comice și, deasemenea, un moment de participare directă a elevilor.

Ora de teatru- EMINESCU  cuprinde discuții pe baza poeziilor si scrierilor sale, dar si referinte la viata si activitatea sa.

In cadrul proiectului vor avea loc  20 de reprezentații în șapte licee din județul Ialomița și la Casa Memorială ,,Ionel Perlea,, - Ograda.

PROGRAM – etapa I

LUNI, 24 octombrie 2016

• Orele 11.00  si 12.30 – elevii Liceului  Pedagogic ,,Matei Basarab,, Slobozia  - Sala de Spectacole a Consiliului Județean Ialomița

• Orele 16.00  - Casa Memorială ,,Ionel Perlea ,,  Ograda

MARTI, 25 Octombrie 2016

• Orele 11.00 și  12.30 – elevii Liceului de Artă ,,Ionel Perlea,,- Sala de Spectacole a Consiliului Județean Ialomița

• Orele 15.00 – Elevii Liceului Teoretic ,,Carol I,, Fetesti – Campus Fetesti

LUNI , 31 octombrie 2016

• Orele 11.00 și 12.30, elevii Liceului Pedagogic ,,Matei Basarab,, Slobozia – Sala de Festivități a Liceului

• Orele 16.00 – elevii Liceului de Artă ,,Ionel Perlea,, - Sala de Festivități a Liceului

MARTI 1 Noiembrie 2016

• Orele 11.00 și  12.30 – elevii Liceului de Artă ,,Ionel Perlea,, - Sala de Spectacole a Consiliului Județean Ialomița

• Orele 15.00 – elevii Seminarului Teologic ,,Ioan Gură de Aur ,, Slobozia - Sala de Spectacole a Consiliului Județean Ialomița

MIERCURI,  2 Noiembrie 2016

• Orele 10.00 și 11.30 – elevii Colegiului Național ,,Mihai Viteazul,, Slobozia - Sala de Spectacole a Consiliului Județean Ialomița

categoria articolului 

Știri