Sărbătorirea Zilei Naționale la Slobozia

 

1 Decembrie, Ziua Naţională a României, a fost sărbătorită la Slobozia într-un decor total schimbat. Noua Piaţă a Unirii, devenită deja un punct important pe harta municipiului, a adunat mii de participanţi care au dorit să celebreze 95 de ani de la Marea Unire.

Prefectul judeţului, domnul Gigi Petre a trecut în revistă garda de onoare şi a citit mesajul transmis de Prim Ministrul României, domnul Victor Ponta.

Imnul de stat al României a fost intonat de tenorul Narcis Brebeanu, solist al Operei Române din Bucureşti, originar din Slobozia.

IPS Părintele Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, împreună cu un sobor de preoţi au ţinut o slujbă de pomenire. Instituţiile statului şi reprezentanţi ai partidelor politice au depus coroane de flori la statuia lui Mihai Viteazul. Sărbătoarea a continuat cu o emoţionantă paradă militară. Seara, a avut loc tradiţionala retragere cu torţe a militarilor din Garnizoana Sloboziei.

În tribuna oficială s-au aflat preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, domnul Vasile Silvian Ciupercă, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Ialomiţa, domnii Ioan Martin şi Ştefan Muşoiu, subprefectul Marin Constantin, Alexandru Stoica, primarul municipiului Slobozia, IPS Părintele Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, col. Mircea Mergeanu, comandantul Garnizoanei Slobozia, parlamentari de Ialomiţa, şefi de instituţii.

 

categoria articolului 

Știri, 2013