Comunicat 14 noiembrie 2017

Comunicate

               

 

        SLOBOZIA, ROMANIA - Domnul Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, a anunțat ieri, 14 noiembrie 2017 că reamenajarea Aerodromului Alexeni este una dintre prioritățile sale pentru anul 2018. Pentru dezvoltarea proiectului președintele Moraru s-a arătat dispus să lucreze cu ingineri și consultanți americani, respectând procedurile legale. Aeroportul Alexeni este o oportunitate pentru a servi ca aeroport internațional și, de asemenea, un aeroport pentru operatorii de transport low - cost care deservesc zona Bucureștiului. Aeroportul este un fost aeroport militar, care are dimensiunile și locația corectă, la numai70 de km nord-est de capitala României, pentru a contribui la îmbunătățirea călătoriilor aeriene în România și nu numai. 

           "Reamenajarea Aerodromului Alexeni ar putea duce la locuri de muncă bine plătite și la activitate economică pentru regiunea noastră, de aceea județul Ialomița este preocupat sa demareze acest proiect", a spus președintele Moraru.

           Ieri,14 noiembrie, președintele Moraru s-a întâlnit cu domnul Dan Shomon, consultantul american , fostul manager de campanie al președintelui american Barack Obama, când domnul Obama era în Senatul Statelor Unite și în Senatul Statului Illinois. El a anunțat că dl. Shomon și firma lui Dan Shomon Inc. vor servi ca și posibili consultanți la Consiliul Județean Ialomița și va avea întâlniri cu ingineri și controlori de zbor din S.U.A. O firmă din Chicago, Environmental Design International (www.envdesigni.com), a convenit deja să colaboreze cu dl Shomon la acest proiect.

            Dl Shomon și firma lui au o experiență semnificativă în sprijinul companiilor românești și sârbe și are o rețea de contacte între firmele americane de inginerie.

          "Acesta este un proiect foarte interesant și scopul nostru este de a colabora cu companii internaționale de top care dispun de expertiza și resursele necesare pentru a reabilita Aerodromul Alexeni", a spus dl Shomon.

 

Comunicat 14.11.2017