Finanțare nerambursabilă de 10 milioane lei pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Slobozia

Comunicate, Știri

                                                                                                                                                                                                                                                                                                 11 decembrie 2019

Sănătate înainte de toate!

Finanțare nerambursabilă de 10 milioane lei pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Slobozia

 

 

Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Slobozia va fi consolidat și modernizat cu fonduri europene. Președintele Consiliului Județean, Victor Moraru, împreună cu domnul Liviu Gabriel Mușat, Directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, au semnat ieri, 10 decembrie 2019, contractul de finanțare pentru realizarea acestui proiect în valoare totala de 17.490.007,08 lei, din care 7.003.272,08 lei contribuția Consiliului Județean Ialomița și 10.486.735,00 lei fonduri nerambursabile.

 

”Am semnat cu multă bucurie acest contract de finanțare pentru că îmi doresc ca ialomițenii să beneficieze de o infrastructură medicală de calitate și servicii de îngrijire medicală pe măsură. Angajamentul meu de a îmbunătăți condițiile din Spitalul de Urgență Județean Slobozia este unul pe termen lung și vreau să ajungem să performăm și aici pe plan local. Recent am avut o premieră medicală în spitalul nostru - montarea unei proteze de genunchi - dovadă că se poate dacă medicii beneficiază de aparatura și condițiile necesare, a declarat Victor Moraru, Președintele Consiliului Județean Ialomița.

 

Lucrările de bază constau, printre altele, în punerea în siguranță prin intervenții de consolidare conform expertizei tehnice a tuturor corpurilor de clădire; termoizolarea fațadei; refacerea finisajelor exterioare     și interioare; înlocuirea completă a instalațiilor (termice, sanitare, electrice curenți tari și curenți slabi); dotarea clădirii cu generator electric, UPS și cu sistem de climatizare și ventilație etc.

 

Proiectul de reabilitare și modernizare a Ambulatoriului a fost gândit pentru a creşte calitatea actului medical, pentru a scădea numărul de pacienți internați și timpul necesar pentru diagnosticare și tratament, precum şi pentru a diagnostica pacienții în stadiul incipient și pentru a le trata cu succes o serie de afecțiuni mai ușoare, prevenind agravarea lor, ca urmare a creării unor condiții de tratament la standarde europene.

 

Proiectul ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia” a fost depus în data de 17.11.2018 și s-a aflat, până la sfârșitul lunii august, în stadiul de evaluare de către finanțator, când a fost admisă. Modernizarea spitalului va fi finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare și culturale. Perioada de implementare a proiectului, după semnarea Contractului de finanțare, este de 43 luni.        

Compartiment Mass Media

Telefon: 0243.230.200 int. 245

E-mail: cji@cicnet.ro